Skip to content

Што претставува солемнизацијата?

Солемнизацијата претставува потврда од страна на нотарот за дадените исправи.

Со заверката од нотарот на приватната исправа се потврдува точноста на содржината на исправата, која е во согласност со волјата на договорните страни кои ја потпишале и со тоа на документот му се дава правна сила. Поточно, солемнизираниот договор, односно солемнизираната приватна исправа се потврдува и има својство на јавна исправа.

Без солемнизација приватната исправа односно договорот нема правна важност (сила).

Извор:
Закон за нотаријат

Во Сервисеа ќе Ви помогнеме со сите правни и административни препреки. Нашите услуги се достапни на следниот линк.

Вашиот проблем е наша мисија!

This Post Has 0 Comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back To Top