Skip to content

Вработување на лице под 18 годишна возраст

Договор за вработување може да склучи лице под 18 годишна возраст, кое има општа здравствена способност.

Дете под 15 годишна возраст и дете кое не завршило задолжително образование се забранува да работи (освен не подолго од 12 часа неделно за учество на одредени активности).

Дете под 15 години може да учествува во активности кои не се штетни за здравјето, безбедноста, развојот и образованието.

За да се вработи едно лице и да склучи договор за вработување мора да има навршено 15 години и да извршува работи кои не се штетни за неговото здравје и безбедност.

Извор:
Закон за работни односи

Во Сервисеа ќе Ви помогнеме со сите правни и административни препреки. Нашите услуги се достапни на следниот линк.

Вашиот проблем е наша мисија!

This Post Has 0 Comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back To Top