Skip to content

Управување возило под дејство на алкохол

Возачот не смее да управува возило, ниту да започне да управува возило во сообраќајот ако е под дејство на алкохол. Под дејство на алкохол се смета дека е возачот доколку при анализа на крвта или преку апарат за мерење на…

Повеќе
Back To Top