Skip to content

Дали извршителот може да извршува на цела плата или пензија?

Извршителот не може спрема должникот односно странката да извршува на целосниот износ од платата или пензијата на должникот.

Извршувањето може да се извршува согласно Законот за извршување врз плата, пензија или надоместок на плата до износ од една третина (1/3) или до една половина (1/2).

Извор:
Министерство за правда,
Закон за извршување

Во  Сервисеа ќе Ви помогнеме со сите правни и административни препреки. Нашите услуги се достапни на следниот линк.

Вашиот проблем е наша мисија!

This Post Has 0 Comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back To Top